MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK

Seminer: ''Kanserojen Bakteriyel Metabolitler ile Kolon Kanseri Arasındaki İlişki''

18.06.2015

Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik bölümünden Dr. Dilşad Yurdakul, Fen Fakültesi toplantı salonunda 18 Haziran Perşembe günü "Effect of Enterobacter spp. Strains on Colon Cancer " başlıklı bir seminer verdi.

Kolon kanserinin görülmesinde yaş, diyet ve genetik gibi birçok faktörün etkili olduğuna değinen Dr. Yurdakul, konuşmasında inflamasyon ve kanserojen bakteriyel metabolitlerin kolon kanseri ile ilişkisinden bahsetti. Enterobacter spp.’nin kolon kanserinin başlamasında ve ilerlemesinde oynadığı rol ile ilgili çalışmasını paylaşan Dr. Yurdakul, mantar izolatları ve antibiyotik dirençli bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi etmek için yeni formülasyon geliştirme gibi diğer araştırma konusu hakkında kısa bilgi vererek sunumunu tamamladı. Seminer soru ve cevap kısmıyla son buldu.

Dilşad Yurdakul.jpg